Moto Guzzi ja öljyhuolto Midland öljyillä.

Moto Guzzi Bravia

Moto Guzzi Bravia:an tehtiin moottoripyörän öljyhuolto Midland öljyillä.Mutta ensiksi suoritimme ruiskusuuttimien huuhtelu (Midland Fuel Injektor Cleaner + Water Remover), öljyt moottoriin(Midland Motorcle 10W-50), vaihteistoon (Midland Synqron 75W-90) ja perään sekoitimme samasta öljystä lukkoperän lisäaineella (Midland Limited-Slip Axle Additive) sopivan öljyn!

”Nyt pyörä saa maistaa tietä, varsinkin peräöljy oli vaihdon tarpeessa”

Matti

Midland Fuel – injektor cleaner +water remover

Midland polttoainejärjestelmän puhdistusaine

Eli huolto aloitettiin polttoainejärjestelmän huuhtelulla, eli ohjeen mukainen annostelu ja tankki täyteen bensaa. Nimensä mukaisesti aloittaa puhdistuksen tankista, bensalinja, ruiskusuuttimet, palotila ja siitä eteenpäin pakoputken ulostuloon asti. Sisältää korkealaatuisen Lubrizol UltraZol 9522C lisäaineen, joka takaa täydellisen järjestelmän puhdistuksen. Monet aineet lupaavat paljon ja hintakirjo on laaja, miten voit olla varma mistään? Tällä tuotteella on jo vakiintunut käyttäjäkunta, joka laajenee tasaisesti (joukossa on jopa muutama skeptikko joka ensin ei uskonut). Tuote on OEM testattu, jota moni muu tuote ei pysty todentamaan! Tuote käy niin bensiini kuin diesel moottorelle toimii myös jos on turbo, katalysaattori tai DPF.

Midland Motorcycle 10W-50

10W-50 moottoripyörä täyssynteettinen Midland

Pyörään valikoitui suositusten mukainen 10W-50 täyssynteettinen öljy. Monet valmistajat suosittelevat esim. 10W-60 täyssynteettistä moottoriöljyä jota myös hyllystä löytyy! Pyörässä kun ei ole märkäkytkintä joten JASO MA-2 luokitusta ei välttämättä tarvita. Valinta on sinun!

Midland Synqron 75W-90

 75W-90 Synqron Midland API GL 4/5

Sitten myydyin öljy niin kappaleittain kuin litroina laskettuna Midland Synqron 75W-90 täyssynteettinen API GL4/5 luokiteltu vaihteisto-, jakolaatikko- ja peräöljy. Joista suurin osa menee Subaru autoihin. Mutta takaisin moottoripyöriin, yleensä moottoripyörissä on märkäkytkin jolloin tarvitaan JASO MA-2 lisäaineistettua öljyä. Tässä Moto Guzzi :ssa onkin erikseen vaihteisto omalla öljytilalla, joten siksi täyssynteettinen Synqron 75W-90 takaamaan voiman siirtymisen kardaanin kautta perään!

Midland Limited – slip axle additive

Lukkoperä lisäaine GL-5 öljyille Midland

Lopuksi käsittelyyn perä, hyllyssä ei ollut GL-5 lukkoperäöljyä joten sekoitimme itse käyttäen Midland Synqron 75W-90 API GL-4/5 vaihteistoöljyä ja Midland limited-slip axle additive lukkoperän lisäaine. Tällä muutetiin API GL-5 öljy lukkoperäöljyksi. Vanha öljy olikin jo vaihdon tarpeessa, tämä on kohde jonka moni motoristi unohtaa kun itse huoltaa pyöräänsä!

”Toiset vaihtaa moottoreita ja vaihteistoja, toiset öljyjä”

Midland Mies Mika

Jos haluat tutustua valmistajan valikoimaan, linkki TÄSSÄ!