Midland Swiss Quality Oil historia

Jaa Midland sivu tästä!

1880

Jakob Brack alkaa tuoda ja myydä mineraali voiteluöljyjä. Tämä oli uutta kun siihen asti koneet oli voideltu eläinrasvoilla ja kasviöljyillä!

1893

Autoilun ensiaskeleita otetaan ja J.Brack siirtyy öljy ja kivihiilikauppaan

1906

Syntyy oma tuotemerkki Perfectol. Perusöljyjen tuonti Pensylvaniasta USA .Korkean laatunsa takia se soveltuu korkealaatuisten moottoriöljyjen valmistukseen.

1938

Walter Braeck perustaa Oel-Brack AG:n ja ottaa hoitaakseen voiteluainepuolen. Myöhemmin alkaa myö polttoaineiden myynti. Lisäksi Oel-Brack AG:stä tulee myös virallinen myyntikumppani Sveitsissä amerikkalaiselle öljymerkki Quaker Statelle.

1946

Yritys laajenee ja siirtyy Hunzenschwiliin. 

1979

Neljäs ja nykyinen sukupolvi tulee mukaan , ensin Fredi Brack. Sitten Thomas Brack 1984. Siirtyen yrityksen johton 1996.

1990

Oel-Brack AG:stä tulee yhdysvaltalaisen Quaker State -brändin lisenssinhaltija. Uuden tuotanto- ja varastohallin rakentamisen myötä kapasiteettia lisättiin. Vähitellen yhä useammat Euroopan maat olivat osa myyntiverkostoa.

2001

Oel-Brack AG ottaa hoitaaksesi yhdysvaltalaisen öljybrändin Kendallin sveitsiläisen myyntikumppanin toiminnan.

2004

Shell ostaa Quaker State brändin ja lopettaa merkin euroopasta Perheyritys Midland perustettiin vuonna 2004 täysin uudeksi kansainväliseksi brändiksi.

2017

Sveitsin nykyaikaisimman täysin automatisoidun voiteluaineiden tuotantolaitoksen valmistuminen ja käyttöönotto.


Jaa Midland sivu tästä!